Erol Taş Vefatı

erol taş resimleri
Erol Taş Vefatı
   10 Kasım 1998 günü öğle vakti Teşvikiye Camii'nin avlusu Yeşilçamın "meşhur yüzleri" ile dolmuştu. Kimler yoktu ki?.. Cüneyt Arkın, İzzet Günay, Fikret Hakan, Kemal Sunal, Orhan Gencebay, Tekin Akmansoy, Hülya Koçyiğit, Perihan Savaş, Tarık Akan ve daha yüzlerce sima... O gün camiinin avlusunda bekleşenler "rol yapmaya" değil, hayatının "son rolünü" oynayan bir arkadaşlarını bu dünya misafirhanesinden yolcu etmeye gelmişlerdi.

   Hepsi de, rol icabı değil, gerçekten üzgündü. Yıllar yılı birlikte oynadıkları "kötü adam rollerinin" unutulmaz ismi Erol Taş'ı kaybetmişlerdi.

   "Kötü Adam"ın Kötü Günleri

   Sinemaya adım attığı 1953 yılından 1998 yılına kadar 830 filmde rol alan Erol Taş bir rekortmendi. En çok filmde rol alan aktör olarak "Yeşilçam Tarihi"ne geçmişti.

   Erol Taş'ın temel vasfı, kötü adam rolünü en iyi şekilde oynamasıydı. "Kötü adam rolünü" o kadar "iyi" yapıyordu ki, seyircilerin birçoğu bunun rol olduğunu düşünemiyordu. Bu yüzdendir ki Erol Taş Anadolu'da birçok defalar dayak yemekten güçbela kurtulmuştu.

   Filmlerde zalim, haydut, ırz düşmanı, katil gibi rolleri "ustalıkla" canlandıran, bazen de Rus generali gibi tipleri oynayan Erol Taş; defalarca bütün bu yaptıklarının "rol" olduğunu anlayamayan seyircilerin saldırısına maruz kalmıştı..

   Erol Taş "kötü adam rolü oynamaktan" hep memnun olmuş ve o rolleri severek oynadığını açıklamıştı. İşte bu şekilde kötü adam rolünü büyük bir beceriyle oynayan aktörün başına gerçek hayatta yığınla "kötü işler" gelmişti.

   Erol Taş'ın Vefatı'ndan önceki yılları derin acılar içerisinde kıvranmakla geçmişti. Kalp yetmezliği ve şeker hastalığı sebebiyle devamlı müşahede altında tutuluyordu. Bu hastalıkların yanı sıra, kangren teşhisiyle sol ayak parmakları kesilmiş ve ardından sol ayağı bileğine kadar alınmıştı. Bu acıların kısmen dindirecek ailevi huzurdan da mahrum yaşıyordu. İlk karısı ve ilk karısından olan çocuklarıyla görüşmüyordu. Damadıyla da başı dertteydi. Damadına torununu vermemek için hukuk mücadelesi veriyordu. Damadı eski kayın pederine karşı bütün Türkiye'de seyredilen bir rol yapmış ve Boğaz köprüsünden atlayarak intihar etmek için köprünün üzerine çıkmış, oradan güçbela aşağıya indirilmişti.

   Bu şekilde yığınla "acı günler" geçiren aktör, Yeşilçam'a adımını da "Acı Günler" isimli filmle atmıştı.

   Erol Taş Vefatı

   Teşvikiye Camii'nin avlusunu dolduranlardan kaçı bu gerçeği düşündü, bilemeyiz. Ama bilinen birşey vardı. Erol Taş'ın bu dünya sahnesindeki son görüntüleri 8 Kasım 1998 günü çekilmişti.

   Erol taş o gün kalp krizi geçirmiş, ikinci hanımı ve kızı tarafından hastahaneye götürülürken yolda son nefesini vermişti.

   "Kötü adam" rolünü en iyi oynayan, ancak etrafına kötülüğü dokunmayan aktör bu dünyadan ayrılmıştı.

   Kaynak:Meşhurların Son Anları/Burhan Bozgeyik

Yorum Gönder